Banke ledu, hladilci tehnoloških vod in vodni stolpi

Banke ledu

V industriji so banke ledu pomemben vir hladilnih sredstev. Led se uporablja za hlajenje različnih procesov, kot so proizvodnja hrane, pivovarstvo, farmacevtska industrija in proizvodnja kemikalij. Led se lahko uporablja tudi za hlajenje mašin in naprav, kot so električni transformatorji in računalniški strežniki.

Banke ledu so tudi pomemben vir  za hlajenje v trgovinah, skladiščih in drugih poslovnih prostorih. Led se lahko uporablja tudi za hlajenje zraka v zgradbah, kot so stanovanjske hiše in pisarne.

Industrijske banke ledu se običajno nahajajo v bližini proizvodnih obratov in se upravljajo z avtomatiziranimi sistemi za skladiščenje in distribucijo ledu.

Hladilci tehnoloških vod

Hladilci tehnoloških vod so naprave, ki se uporabljajo za hlajenje tekočin v proizvodnji, kot so kovine, plastike, kemikalije in drugi materiali. Ti hladilci delujejo tako, da tekočino hladijo z uporabo vode ali druge hladilne tekočine.

Vodni stolpi

Vodni stolpi so naprave za hlajenje vode, ki se uporablja v procesih hlajenja, kot so hlajenje strojev, hlajenje zraka v zgradbah in hlajenje proizvodnih procesov. Vodni stolpi delujejo tako, da vodo hladijo z uporabo hladilnega medija, kot je voda ali hladilna tekočina, ki se nato preko ventilatorjev in cevi preko radiatorjev ali hladilnih plošč prenaša toploto na procese, kjer jo potrebujemo.

51342648_2086888201391379_3864148850344198144_o