O nas

Podjetje MENARD RA cool solutions, d.o.o. je ustanovil g. Damjan Menard, ki si je leta izkušenj nabiral v družinskem podjetju MENARD RA, d.o.o., podjetju z 44-letno tradicijo.

Gospod Damjan je že od malega pomagal očetu v delavnici in kmalu ugotovil, da ga zanima vse od tega kako in na kakšen način delujejo stroji in naprave.

Leta 2000 je pričel z montažo, prodajo in servisiranjem toplotnih črpalk in klimatskih naprav, katerih montaže so segale tudi po državah bivše Jugoslavije.

Vedno pa ga je gnala misel na lasten razvoj svojih proizvodov. Pričel je z razvojem sanitarnih toplotnih črpalk in kmalu ugotovil, da je trg z njimi zelo nasičen, konkurenca velika, marže izredno male. Poigravati se je začel z mislijo, da bi razvil svoje lastne ogrevalne toplotne črpalke. Okolica mu ni bila takrat ravno naklonjena. Ampak mu ta njegov ustvarjalni in razvojni duh ni dal miru, zato je stremel k razvoju le-teh.

onas

Ogromno preštudiranih noči, razvojnih ur v prostem času je namenjal raziskovanju tega področja. Zbiral je informacije, se spraševal in iskal še druge kooperante, s katerimi bi lahko izdelal kar si je zamislil. Končno je našel prave ljudi, ki so verjeli v njegovo vizijo. Le-ta je bila, da lahko razvija proizvode, na katere smo lahko ponosni in da so narejeni doma v Sloveniji, v kateri imamo ogromno strokovnjakov svetovnega kova.

Proizvodnji toplotnih črpalk se je pridružila izdelava hladilnih komor, zamrzovalnic, šok komor, hladilnih agregatov, sušilnic za les,…
To so izdelki, proizvodi in projekti, ki se lahko kosajo z izdelki svetovnega kova. Po naročilu izdelujemo za: živilsko, pekarsko, mesarsko, vinarsko, plastično industrijo, farmacijo, gostinstvo…

Certifikati

Na vse naše izdelke smo ponosni, trenutno nam je pa najbolj v ponos projekt izgradnje hladilnice in zamrzovalnice, ki deluje na plin CO2, kar je velik dosežek za naše podjetje. Za naše izdelke smo pridobili tudi CE certifikate ter v letu 2021 pridobili certifikat za sistem vodenja po standardu ISO 9001:2015.

certifikat1
certifikat2

Še naprej se bomo trudili, da bomo razvijali izdelke, ki nam bodo v ponos ter da bodo naše obstoječe in bodoče stranke zadovoljne, da so se odločile za sodelovanje z nami.